Besleyici,sağlıklı bir o kadar lezziizzz mi lezziz Bulgur Pilavıyla sizlerleyim :)
Bulgur Pilavından önce size biraz bulgurdan bahsetmek istiyorum. Bulgur beslenme ihtiyacımızın temelinde önemli bir yer almaktadır. Aynı zamanda ekonomiktir de. Karbonhidrat değeri düşük,Protein değeri yüksektir. Kanda ki yağları düşürücü özelliği vardır. Bulgurda bulunan B1 vitamini sinir ve sindirim sisteminde önemli rol oynar. Kolestrol içermez. Raf ömrü oldukça uzundur.
KİLO VERMEK İSTEYENLER İÇİN BİREBİR !
Lifli bir yapıya sahip olduğu için diğer besinlere oranlara daha çok tokluk hissi verir.
PRİNÇ YERİNE BULGUR TÜKETİN !
Bulgurun vitamin ve protein yönünden prince oranla daha zengin olduğu bilinmektedir.
DEMİR ORANI ISPANAKTAN BİLE FAZLA !
Bulgurda bazı sebzelerden daha çok demir bulunmaktadır.
Gelelim bayılarak yediğimiz Bulgur Pilavımızın tarifine ;
Tereyağında tel şehriyemizi kavurduktan sonra ılık suda ıslatıp bekletmiş olduğumuz bulgurumuzu iyice süzdürüp kavrulmuş olan şehriyelerimizin üstüne ekliyoruz. Tuzunu,karabiberini ekleyip bir parmak kadar üzerine gelicek şekilde ılık suyu ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz. Ayrı bir yerde damak Zevkinize göre doğramış olduğunuz soğanları tereyağda karamelize olucak şekilde kavuruyoruz,soğanlarımız karamelize kıvama yaklaştığında kabuklarıyla beraber rendelemiş olduğumuz kabakları da soğanların üzerine
ekleyip iyice kavuruyoruz. Bu sırada pilavımız demlenmiş oluyor ve soğanlı kabaklı karışımımızı pilavımıza karıştırıp,servis yapıp afiyetle yiyoruz.Yanında bahçeden toplanmış salatalıklarla yapılmış cacıkla beraber yemenizi şiddetle tavsiye ediyorum☺️
MALZEMELER
75gr tereyağ
35gr tel şehriye
100gr pilavlık bulgur
10gr tuz
7gr karabiber
4 tane beyaz soğan
50gr rendelenmiş kabak
Dilerseniz tereyağ yerine sıvıyağ da kullanabilirsiniz fakat bu yemeğin bütün lezzetinin tereyağında gizli olduğunu söylemeden edemeyeceğim. Tereyağında kavrulmuş o soğanların lezzeti emin olun daha lezziz olacak ☺️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder